Výhody a nevýhody CESTOVNÝCH KUFROV

Ak zvažujte kúpu nového cestovného kufra no neviete, či by sa Vám hodil viac  textilný alebo škrupinový cestovný kufor čítajte pozorne. 

Viac informácií o tom, ako si vybrať najvhodnejší cestovný kufor získate TU.

Textilné kufre

Jednou z množstva výhod textilných kufrov je nepochybne och bohaté členenie priehradkami nie len vo vnútri kufra, ale aj na povrchu. Pri návrate z dovolenky iste oceníte možnosť rozšírenia úložného priestoru rozopnutím zipsu až o 10-15%. Veľkou výhodou textilných kufrov je ich nízka hmotnosť. Ak máte obavy, či bude textilný kufor dostatočne reprezentatívny nezúfajte, aktuálne modely cestovnej batožiny pôsobia naozaj elegantne, stačí si vybrať podľa svojho vkusu. Textilné kufre sú ideálne pri cestovaní autom, autobusom, či vlakom.
Pri kúpe textilného kufra je dobré uvedomiť si, že takýto kufor je náchylnejší k poškodeniu vodou, alebo mechanickým poškodením. Pri manipulácii s kufrom sa môže stať, že aj napriek odolnému materiálu sa na kufri objaví trhlina, alebo pretrhnutý švík. Textilné kufre sa neodporúčajú na prevoz krehkých vecí. Taktiež ani údržba takéhoto kufra nie je tak jednoduchá, ako pri škrupinovom kufri.

Výhody

Nevýhody

 
Škrupinové kufre

Pri cestovaní lietadlom oceníte škrupinový kufor. Najčastejšie sú škrupinové kufre vyrábané z plastu.  Sú nepremokavé a tak udržia prepravované veci v suchu. Tým sa zabezpečí ochrana Vašej batožiny pred vodou a dažďom pri prevoze. Takého kufre sú praktické aj z hľadiska údržby. Stačí ich iba utrieť vlhkou handričkou a sú opäť ako nové. Veľkou výhodou týchto kufrov je aj to, že poskytnú Vašej batožine vyššiu ochranu, hlavne ak prenášate krehké veci. Ak ste vášnivým zberateľom suvenírov z dovoleniek, pevnosť škrupinového kufra bude pre Vás skôr na škodu. Objem takéhoto kufra je presne daný a vo väčšine prípadov ho nie je možné pomocou tzv. expandéra rozšíriť, ako v prípade textilných kufrov. Taktiež sú škrupinové kufre náchylnejšie na tvorbu prasklín, či preliačín. Pri rozhodovaní sa medzi kuframi zo širokej ponuky Vám môže pomôcť aj článok o tom, ako si správne vybrať cestovný kufor, ktorý nájdete TU.

Výhody

Nevýhody

 

Určite nie je nič lepšie ako po celom náročnom dni cestovania skonštatovať, že Vám cestovný kufor uľahčil cestu. Preto výber kufra dobre zvážte. 


SPÄŤ NA ČLÁNKY BLOGU >>>