Cestovanie s príručnou batožinou - tipy pre Vás


Tieto tipy sa Vám môžu zísť, ak cestujete len s príručnou batožinou

Prinášame pár praktických a zaručených tipov, kedy Vás cestovanie s obmedzeným množstvom batožiny vôbec nemusí stresovať. Cestovanie s príručnou batožinou môže občas znieť stresujúco, najmä, ak potrebujete mať po ruke väčšie množstvo vecí a bojíte sa, ako ich všetky do malého cestovného kufra pomestíte...Nezabúdajte na skvelú výhodu leteniek, ktoré sú limitované obmedzeným množstvom batožiny- tieto letenky sú častokrát za oveľa výhodnejšiu cenu, vďaka ktorej sa oplatí ušetriť miesto na množstve zbalenej batožiny. Pamätajte, že aj s malým cestovným kufrom možno vidieť nádherné kúty nášho sveta.


1. Vyhnite sa zbytočne preplnenej peňaženke
Poznáte to...občas máte vo svojej peňaženke tooooľko drobných mincí, že ju len horko-ťažko dokážete zatvoriť (a vie byť s nimi poriadne ťažká). Dajte si záležať na tom, aby ste ich so sebou počas cestovania nezobrali, pokiaľ to nie je nevyhnutné. Ideálnym tipom je nechať si pri sebe len platobné karty s potrebnými dokladmi, prípadne i papierové bankovky. Na väčšine miest a vo väčšine situácií sa už v dnešnej dobe vždy dá platiť platobnými kartami, preto je nosenie drobných mincí zbytočnou stratou miesta, ktorá vie byť navyše i celkom ťažká. Praktickým spoločníkom na cesty je napríklad i puzdro na karty, ktoré šikovne schová všetko nevyhnutné pre platby a našu identifikáciu počas cestovania. Napríklad puzdro na karty BRANCO sa zmestí do každej pánskej crossbody tašky, ale i do dámskych príručných kabeliek a šetrí v nich veľa miesta pre iné nevyhnutne potrebné veci. Užitočným tipom v prípade platobných kariet a cenných dokladov sú napr. peňaženky s retiazkami, ktoré nám dodajú ešte väčší pocit, že sú naše cennosti v bezpečí chránené pred stratou alebo krádežou.


2. Knihy môžu cestovať všade
Milujete, keď je Vašim spoločníkom na cestách kniha? Čítanie počas cestovania eliminuje stres spojený s cestovnou horúčkou a predstavuje dokonalé využitie času, ktorý plynie s obľúbenou knihou oveľa rýchlejšie a príjemnejšie. Cestovné kufre vedia byť poriadne ťažké, keď sú plné našich obľúbených kníh, ktoré plánujeme čítať celý týždeň na pláži, avšak, čo ak cestujeme za iným účelom a veľká batožina nie je súčasťou našej cestovnej výbavy? Nevadí! Nie len, že môžeme mať po ruke svoju obľúbenú knihu, ale môžeme ich mať pri sebe dokonca desiatky. Zázrak, vďaka ktorému nás obľúbené knižné svety môžu všade letom svetom sprevádzať, sa volá čítačka kníh. Investícia do tejto technologickej vymoženosti sa veru oplatí a práve v prípadoch, ako je cestovanie s obmedzeným množstvom batožiny ju nepochybne naplno oceníte. Čítačka kníh sa postará o to, že môžete mať neustále so sebou všetky svoje obľúbené knihy.

3. Notebook môže ísť aj v batohu
Notebook je občas nevyhnutnosťou a to najmä počas pracovných ciest a výletov, kde plánujeme okrem oddychu aj pracovať. Nosiť ho v taške na ramene a absolvovať s ním všetky letiskové kontroly trvajúce i hodiny, vie byť však náročné a nepríjemné. Každý problém si dokáže nájsť svoje riešenie a ním môže byť praktický batoh na notebook alebo aj klasickú tašku na notebook. Svoju elektroniku máte neustále pri sebe a odľahčíte nepríjemné nosenie notebooku cez rameno, ktoré vie byť častokrát i bolestivé.


4. Cestovanie s ľadvinkami si pochváli každý
Ľadvinky sú pomocník, ktorý je priam stvorený nás sprevádzať počas cestovania. Vďaka týmto praktickým doplnkom môžeme mať všetky cennosti neustále po ruke. Poznáte ten pocit, keď potrebujete súrne nájsť napríklad doklady a ich hľadanie v príručných taškách možno prirovnať k nekonečnému príbehu...vďaka ľadvinke tejto situácií zakaždým možno predísť. Nepríjemný zhon, stres a napätie pri hľadaní dokladov na letiskových kontrolách Vás nemusí trápiť, ak ste sa na svoje cesty vybavili šikovnou ľadvinkou. A pozor- ľadvinky nie sú len pánska záležitosť, súčasné trendy upozorňujú na štýlové prevedenie ľadviniek navrhnutých aj pre všetky dámy! Tak rýchlo nájdite tú pravú i pre seba, nech je Vaše cestovanie bez stresu a zdĺhavého hľadania mobilného telefónu alebo dokladov.


5. Nemusí to byť len kufor
Vždy si pred letom skontrolujte batožinové požiadavky leteckej spoločnosti, ktorá sprostredkúva Váš let. Mnohé spoločnosti k malému príručnému kufru povoľujú i príručné kabelky, tašky, či batohy.

 

 

SPÄŤ NA ČLÁNKY BLOGU >>>